JAMKOn edustajisto vuodelle 2018 valittu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOlle on valittu vaalein uusi edustajisto toimikau-delle 2018. Äänestysprosentti tämän vuoden vaaleissa oli 19 prosenttia ja vaaleissa äänesti kaikkiaan 746 opiskelijaa 3944:sta äänioikeutetusta. Äänestysprosentti oli viime vuonna 23, mutta äänioikeutettuja oli noin 100 jäsentä vähemmän.

Mirva Jokilehto on toisen vuoden liiketalouden opiskelija, joka sai eniten edustajistovaaleissa eniten ääniä.

Vaaleissa valittiin 21 varsinaista edustajiston jäsentä. Insinöörien vaaliliitto sai eniten paikkoja kahdeksalla edustajalla. Toiseksi suurimman paikkamäärän saivat Konkurssi, eli tradenomiopiskelijoiden vaaliliitto ja Jyväskylän sosiaali- ja terveysalan opiskelijat RY JASTO molemmat neljällä paikalla. Restonomiopiskelijoita edustava MatkaRaTa sekä Legendojen vaaliliitto saivat edustajistoon molemmat kaksi paikkaa. Keskusta-opiskelijat nappasi JAMKOn edustajistosta yhden paikan. Oikeat opiskelijat – vaaliliitto jäi ilman edustajis-topaikkaa. Edustajistovaalien ääniharava oli Konkurssin Mirva Jokilehto 44:llä äänellä.
Verrattuna viime vuoden vaalituloksiin Insinööriopiskelijoiden paikkamäärä nousee kahdella ja Konkurssin paikkamäärä laskee kolmella, JASTOn nostaessa paikkamääräänsä kahdella. MatkaRaTan paikat putosivat kahdella. Keskustaopiskelijoilla ja Legendojen vaaliliitolla ei ole ollut paikkoja kuluvalla kaudella. Vaalien virallinen tulos tulee nähtäville myös JAMKOn verkkosivulle www.jamko.fi/vaalit

VAALITULOKSET

Vaaleissa oli yhteensä 51 ehdokasta seitsemällä eri vaalilistalla. Sähköinen äänestys oli avoinna JAMKOn jäsenistölle 30.10. – 9.11. Uusi edustajisto järjestäytyy 22.11. jolloin edustajiston kokoonpano voi vielä muuttua, mikäli jotkut edustajistoon valituista siirtyvät JAMKOn hallitukseen. Edustajisto aloittaa toimikautensa 1.1.2018.

Opiskelijakunta JAMKO on Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden edunvalvoja, jonka asema perustuu ammattikorkeakoululakiin. Edustajisto tekee opiskelijakunnan suurimmat päätökset ja linjaukset ja edustajiston jäsenistä valitaan edustajat mm. Jyväskylän ammattikorkeakoulun työryhmiin ja KOASin valtuustoon.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
JAMKOn edustajiston ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja 2017
Roni Sorsa
p. 050 9131924
epj@jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista