JAMKO pyrkii järjestämään kevään tutorkoulutukset kampuksella

Opiskelijakunta JAMKO rekryää ja kouluttaa joka vuosi uudet tutorit, joiden tehtävänä on olla uusien opiskelijoiden tukena heidän opintojensa alkuvaiheessa. Viimeisen parin vuoden aikana koronapandemia on myös vaikuttanut itse tutorointiin paljon, sillä tutorkoulutukset on jouduttu järjestämään etänä.

Tammikuun 2022 aikana olemme kuitenkin saaneet JAMKilta luvan järjestää tutorkoulutuksia läsnä kampuksella, mikäli noudatamme varovaisuutta ja osallistujat käyttävät FFP2 maskeja. JAMKOn tutorsektori onkin valmistellut koko alkuvuoden tulevia tutorkoulutuksia ja pyrkinyt suunnittelemaan ne niin, että tulevat tutorit voivat halutessaan osallistua koulutuksiin niin kampuksella kuin etäyhteyden välityksellä.

Tutortoiminnassa tärkeää on tutorien ryhmäyttäminen ja yhteishengen luominen, sillä se vaikuttaa merkittävästi tutorien motivaatioon ja jaksamiseen. Koemme myös, että edes osittain läsnä tapahtuva tutorkoulutus on toiminnan ja vertaistuen onnistumisen kannalta pedagogisesti välttämätöntä tutoroinnin opintojaksolla.

Lisätietoja:

Eeva Vissel, ohjauksen ja hyvinvoinnin asiantuntija
eeva.vissel(a)jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista