JAMKO esittää Antti Paunosta Suomen opiskelijakuntien liittoon

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO ylpeänä esittää hallituksen puheenjohtaja Antti Paunosta Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin hallituksen varapuheenjohtajaksi vuodelle 2021. Hallitus valitaan SAMOKin liittokokouksessa 29.-30.10.2020.   

Paunonen on vahva toimija opiskelijakunta- ja ammattikorkeakoulukentällä. Hän on JAMKOn hallituksen koulutuspoliittinen vastaava vuodelta 2019, ja siirtynyt hallituksen puheenjohtajaksi jo syyskaudella 2019. Aikaisempina vuosina oman koulutusalajärjestönsä aktiivina toiminut Paunonen on opintojaan viimeistelevä luonnonvara-alan opiskelija Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. 

Päättäjät eivät tunnu muistavan suomalaisen korkeakoulutuksen merkitystä. He vähentävät jatkuvasti rahoitusta, kiristävät toimintamahdollisuuksia ja leikkaavat opiskelijoiden tukia ymmärtämättä sitä, miltä tämä kaikki opiskelijasta tuntuu. Haluan vaikuttaa siihen, että valtion tasolla käsitetään, miten päätökset iskevät opiskelijoihin, työelämään ja suomalaiseen yhteiskuntaan. ” sanoo Antti Paunonen.

Paunosen tehtäviin kuuluvat mm. opiskelijakunnan strateginen kehittäminen, edunvalvonta ja vaikutustyö sekä opiskelijakunnan esihenkilötehtävät. Lisäksi Paunonen on ollut aktiivinen opiskelijoiden hyvinvointiin ja kentän yhteistyöhön liittyvissä tehtävissä. Paunonen on vaikuttanut merkittävästi myös monissa työryhmissä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, kuten JAMKin johtoryhmässä, laatutyöryhmässä, sekä kaupungin yhteistyöryhmässä.

Antti on osoittanut vastuuntuntoa ja johtajuutta tilanteissa, joissa on tarvittu opiskelijakunnan kannalta ripeitä ja merkittäviä ratkaisuja. Keväällä 2019 jäimme ilman hallituksen puheenjohtajaa kesken kauden ja ilman Antin nopeaa omaksumiskykyä ja kokemusta tilanne olisi ollut erittäin haastava. Kun Antti otti tehtävän vastaan, moni pala loksahti paikoilleen. Siksi olemme vakuuttuneita, että hän on erinomainen lisä myös SAMOKin toimintaan”, sanoo Hannu Järvistö, opiskelijakunta JAMKOn toiminnanjohtaja. 

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry on vuonna 1996 perustettu valtakunnallinen opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö, joka koostuu 24:stä eri opiskelijakunnasta.  SAMOK tekee yhteistyötä muiden opiskelija- ja nuorisojärjestöjen, puoluepoliittisten tahojen, työmarkkinajärjestöjen ja ministeriöiden kanssa.

Lisätietoja: 

Ehdokas Antti Paunonen
044 0459173
antti.paunonen@jamko.fi

Kampanjapäällikkö Kiia Pöyhönen
040 7327024
kiia.poyhonen@jamko.fi

Seuraava artikkeli

JAMKOn toimisto on avoinna!

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista