Opiskelijakunta JAMKO eroaa Opiskelijoiden liikuntaliitosta

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOn edustajisto on kokouksessaan 10.11.2021 päättänyt erota Opiskelijoiden liikuntaliitosta (OLL). Opiskelijoiden liikuntaliitto (OLL) on Suomen opiskelijoiden etua liikunta-alalla ajava opiskelija- ja liikuntajärjestö. OLL tekee kansallisen ja kansainvälisen tason vaikuttamistyötä ja tukee jäsenjärjestöjensä paikallista liikuntavaikuttamista.

Opiskelijakuntien toimintamahdollisuudet ja talous ovat heikentyneet muutaman vuoden sisällä kilpailun, resurssipulan ja vähenevien jäsenmäärien takia. Myös vallitseva koronatilanne on muuttanut opiskelijakuntien toimintaa. Opiskelijoiden edunvalvontajärjestöt ovat tilanteessa, jossa paikallisen ydintoiminnan vakauttaminen ja säilyttäminen tarkoittaa koko toimintakentän ja sen talousvaikutuksien kriittistä tarkastelua.

JAMKOn päätös erota Opiskelijoiden liikuntaliitosta on puhtaasti taloudellinen, ja on erittäin valitettavaa, että JAMKO joutuu luopumaan kattojärjestön tarjoamasta tuesta. Jäsenmaksulla JAMKO aikoo kehittää opiskelijoiden paikallisia hyvinvointitapahtumia.

Eropäätös tuli JAMKOn hallitukselle yllätyksenä. Hallituksen kokouksessa 3.11. suoritettiin koeäänestys OLL:n jäsenyyden jatkamisesta. Hallituksen kanta oli, että OLL:n jäsenenä pysytään. Hallituksen kanta tuotiin edustajiston tietoon, mutta edustajiston äänestystulos oli päinvastainen. Edustajiston kokouksessa 10.11. äänestettiin OLL:n jäsenyydestä eroamisen puolesta äänin 11 – 3.

Opiskelijakunta JAMKO kiittää opiskelijoiden liikuntaliittoa vuosien mittaisesta yhteistyöstä ja siitä, mitä he tehneet JAMKOn ja Jyväskylän korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin eteen.

Lisätietoa
Niklas Sillander
Edustajiston puheenjohtaja
epj@jamko.fi
040 1929937

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista