Jamkin opiskelijat osoittavat mieltä leikkauksia vastaan

Opiskelijakunta JAMKO järjestää hiljaisen mielenosoituksen pääkampuksella tiistaina 26.9. klo 12.00 – 14.00 

Mielenosoituksella otetaan kantaa hallituksen budjettiriihen tuloksiin ja opiskelijoiden toimeentuloon tehtäviin heikennyksiin. Mielenosoitus järjestetään yhdessä Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin ja muiden Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien kanssa, kukin opiskelijakunta omalla paikkakunnallaan. JAMKO osoittaa mieltään Jamkin pääkampuksen pääovilla rajakadulla.

Opiskelijakunta JAMKO on huolissaan leikkausten aiheuttamasta lovesta opiskelijan toimeentuloon, joka voi tarkoittaa sitä, että opiskelija joutuu tinkimään opiskelukykyä ylläpitävistä asioista, kuten terveellisestä ruoasta, säännöllisistä lääkkeistä tai palauttavista harrastuksista. Lisäksi ammattikorkeakouluihin kohdistuu toimenpiteitä, jotka voivat tarkoittaa opetushenkilöstön resurssien vähenemistä opiskelijamäärien lisääntyessä. 

Todennäköisesti nämä tarkoittavat sitä, että ohjauksen ja opetuksen laatu heikkenee, opiskelijoiden valmistuminen viivästyy, sillä on pakko käydä töissä opintojen ohella. Mielenosoituksella haluamme korostaa sitä, että on vastuutonta, että hallitus puristaa leikkauksillaan viimeisetkin mehut opiskelijoista, jotka ovat rakentamassa Suomen tulevaisuutta. 

Kutsumme kaikki opiskelijat mukaan osoittamaan mieltä yhdessä JAMKOn kanssa. Tule mukaan koko ajaksi tai piipahda paikalla. Mielenosoitusta varten voit myös askarrella rekvisiittaa, jossa kerrotaan, miten leikkaukset vaikuttavat opiskelijoiden jokapäiväiseen elämään. Somessa kannattaa tägätä @studentunionjamko ja @SAMOK_FIN. Tapahtuma on rauhanomainen ja opiskelijakunta on tehnyt tapahtumasta asianmukaisen ilmoituksen poliisille. 


Lisätietoja Lauri Kujala

JAMKOn hallituksen puheenjohtaja

+358 44 3211 500, pj(a)jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista