Haalarielämää

Haalarit, nuo opiskelijaelämän tunnus. Syyskuun alusta alkaen on voinut Jyväskylänkin kaduilta bongata opiskelijoita liikkumassa haalarit jalassa. JAMKilla tutorit käyttävät haalareita orientaatioviikolla ja erilaissa tapahtumissa, joten aina haalareita seuraamalla ei voi löytää kaupungin kuumimpia opiskelijabileitä. Merkkien määrästä voi päätellä opintojen pituuden tai laiskuuden merkkien ompeluun, lisäksi ahkerat bilehileet huomaa monista tapahtumamerkeistä.

Miten haalareiden kanssa sitten eletään? Niiden kanssa eletään rennosti, ilolla ja surulla, juhlajuomaa nauttien. Haalareihin kerätään haalarimerkkejä, joista näkee missä tapahtumissa on tullut roikuttua tai mistä haalarimerkistä on maksanut. Itse olen ostanut JAMKO Cafésta JAMKOn Nenäpäivän haalarimerkin ensimmäisenä tai toisena opiskeluvuotena. Haalareiden kanssa on parasta, kun voi vain laittaa baariin lähtiessä tennarit jalkaan ja vaatteiden miettiminenkin rajoittuu vain yläosaan. Eli menee puolet vähemmän aikaa tähän prosessiin! Haalarivalassa vannotaan, että haalareita ei koskaan pestä ja jos ahdistaa niiden likaisuus, totuuden löydätte katsomalla oheisen videon:

Haalarimerkkien kiinnittämisessä suositaan hyvin eri tapoja, osa merkeistä on silittämällä kiinnittyviä, mutta ne eivät pysy kovin hyvin. Toiset liimaavat merkit erilaisilla liimoilla, joku kuumaliimalla tai joku ihan perus askarteluliimalla. Paras tapa on ommella merkit, jos haluaa niiden pysyvän vielä opintojen päättyessäkin paikallaan. Itse kiinnittelin muutamat jopa ihan ompelukoneella, mutta se osoittautui haasteelliseksi. Käsin ommellessakaan ei aina tule kaunista jälkeä mutta merkit pysyvät. Parasta on ommella merkkejä kavereiden kanssa, höpötellä kuulumisia ja kokea neulanpisto sormen päässä. Helpoin vaihtoehto on ulkoistaa haalarimerkkien ompelu sellaiselle joka siitä tykkää ja suostuu tekemään sitä pienellä palkalla.

Alkusyksystä tilatut haalarit pitäisi saapua koulutusalajärjestöjen jaettaviksi syyskuun lopussa ennen JAMKOn haalarikastajaisia, jotka järjestetään 29.9 klo 20:00 BRAssa. Ja kun haalarikastajaisissa ja Kauppakadun approsta on saatu haalarimerkit, voi ne tulla ompelemaan JAMKOn Tiistaklubille 6.10 klo 17:00, luvassa lettuja ja seuraa merkkien ompeluun.

– Iina
JAMKOn hallituksen varapuheenjohtaja

Seuraava artikkeli

#JAMKOcircus 2015

Selaa kaikkia blogeja

Blogit