Haalareistaan opiskelija tunnetaan

Haalarit ovat opiskelijan arvokkainta omaisuutta. Ne kertovat kuka opiskelija on, mitä hän tekee ja missä hän on ollut. Niiden avulla opiskelija tunnistetaan ja hyväksytään toisten opiskelijoiden joukkoon. Ja niihin kerätään koko opiskeluajan muistot.

Bileistä saadut merkit kertovat missä opiskelija on juhlinut. Ainejärjestöjen jakamat merkit ja eri alojen eriväriset haalarit kertovat mihin opiskelijoiden heimoon hän kuuluu. Tahrat haalareissa taas kertovat, mitä opiskelija on syönyt, juonut tai missä hän on kaatunut. Ja ne tahrat ovat ikuisia, sillä eihän haalareita pestä.

Haalarit auttavat opiskelijaa näkymään. Kaupungilla haalarit jalassa Alkon muovipussi kädessä ei hävetä kulkea toisin kuin ehkä ilman haalareita. Opiskelijatempauksissa ohikulkijan ei tarvitse kauaa miettiä, millä asialla vouhkaajat ovat. Hehän ovat haalareista päätellen opiskelijoita ja opiskelijan asialla. ”Voi reppanoita, onhan heitä tuettava, jotta saavat edes kunnon vaatteet hankittua!” Ja kun edellisillan bileet ovat venähtäneet pitkäksi ja kotiin (tai pahimillaan kouluun) tallustetaan kaupungin aamuruuhkan läpi haalarit jalassa, ei tarvitse arvailla, miten tilanteeseen on päädytty.

Haalarit ovat opiskelijan aarreaitta ja paras ystävä. Niiden taskuista voi aamuisin löytää kaikkea ravintolan rekvisiitasta ruohotuppoihin ja opiskelijaa miellyttäväksi yllätykseksi rahaa. Haalareihin kiinnitetään kaikki mikä kiinnitettävissä on. Laitetaan sitten neulalla ja langalla, liimalla, klipsuilla tai hakaneuloilla. Ja mikseipä olisi haalareihin kerääntyneet heijastimet ja vilkkuvalot edes kerran pelastaneet jonkun pimeässä kulkeneen opiskelijan hengen.

Minä tunnustan rakastavani haalareitani. Ne jalassa olen voittamaton. Ne jalassa olen opiskelija. Ne jalassa kuulun yhteisöön. Haalareihini voin aina turvautua ja ne jalassa saan kaiken anteeksi.

#haalarit  #haalareillekans  #oneforoveralls

Edellinen artikkeli

HuKun pikainen moikkaus

Selaa kaikkia blogeja

Blogit