Fuksiaiset – uusien opiskelijoiden juhla

Opiskelijakunta JAMKO järjestää alkusyksyn suurimman tapahtuman JAMKin uusille opiskelijoille: Fuksiaiset!

Fuksiaiset alkavat pääkampukselta Rajakadulta, ja lähtöalueella pääset nauttimaan tapahtumahumusta, tutustumaan JAMKOn yhteistyökumppaneiden pisteisiin ja vertailemaan asuja kavereiden kanssa. Rajakadulta suunnataan monialaisissa ryhmissä tutorien ohjaamana kohti Jyväskylän kaupunkia kiertämään erilaisia tehtävärasteja. Jokaiselta rastilta kerätään pisteitä ja illan päätteeksi eniten tehtävä- ja fiilispisteitä kerännyt joukkue voittaa huikean palkinnon! Fuksiaisissa on aina yhtenäinen teema, joka julkaistaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa ja pukeutuminen teeman mukaisesti on puolet hauskuudesta! Parhaaseen asuun sonnustautunut fuksi tietenkin palkitaan. Muistathan, että asusi ei saa sisältää mitään, mikä näyttää aseelta tai voisi käyttää aseena. Joten jätäthän mm. miekat, sauvat ja mailat pois asustasi.

Fuksiaiset eivät ole uusien opiskelijoiden kiusaamis- tai nöyryytystapahtuma, vaan sen ideana on rikkoa koulutusalojen välisiä rajoja, tutustuttaa opiskelijat uuteen opiskelukaupunkiinsa ja uusiin kavereihin, sekä vihkiä heidät osaksi opiskelijayhteisöä. Rasteilla ei kyykytetä tai aseteta ketään alentaviin tilanteisiin. Fuksiaisissa pätevät JAMKOn turvallisemman tilan periaatteet ja toimintaa turvaavat järjestyksenvalvojat sekä tapahtuman oma häirintäyhteyshenkilö. Mikäli koet jonkun tilanteen epämiellyttävänä tai turvattomana, voi heihin olla yhteydessä tarvittaessa myös tapahtuman jälkeen.

Huomioithan, että koulun alueella on ehdottoman kiellettyä nauttia alkoholia, ja koko tapahtuman ajan kannattaa pitää maltti mielessä. Tapahtuma alkaa usein jo aikaisin iltapäivällä, joten on suositeltavaa sopia oman opettajan kanssa mahdollisten tuntien korvaamisesta tai uudelleen järjestelystä. Opettajakunta on reilua väkeä, ja se usein onnistuu tavalla tai toisella, kun olette ajoissa liikkeellä. JAMKO ei voi antaa vapautusta luennolta tapahtuman takia.

Lisätietoja päivitetään JAMKOn tapahtumakalenteriin.

Lisäinfoa: tapahtumat(a)jamko.fi