Edustajistovaalit – Miksi?

Jos olet opiskelujesi aikana miettinyt, että jokin asia JAMKissa on pielessä tai että haluaisit vaikuttaa johonkin asiaan, niin Sinulla on siihen mahdollisuus. Syyskuun 8. päivän jälkeen JAMKin kampuksilla alkaa näkymään julisteita ja ständejä joissa kehotetaan lähtemään ehdolle JAMKOn edustajistoon. 8.9. JAMKOn avajaispiknikillä aukeaa ehdolleasettautuminen edustajistovaaleihin, suurin ja helpoin tapa vaikuttaa tässä organisaatiossa. Voit lähteä oman alan opiskelijoiden kanssa vaaliliittoon, järjestää oma erillinen vaaliliitto tai olla yksinkertaisesti itsenäisenä ehdokkaana. Tärkeintä on se, että teet jotain.

Vaalien aikana on myös toinen tapa vaikuttaa; äänestäminen. Jos et itse halua lähteä ehdolle, voit etsiä kaikista ehdokkaista itsellesi sopivan ehdokkaan jota äänestää. Äänestys alkaa 30.10. ja päättyy 10.11.

Monesti kuulee sanottavan, että ihmiset eivät uskalla hakea vaaleissa, koska eivät tiedä miten politiikassa toimitaan. Sitä asiaa ei tarvitse pelätä, että ei tietäisi jotain. JAMKOn edustajisto koulutetaan toimintaan joka vuosi, mutta edustajiston jäsenen tärkein tehtävä on tuoda esille mielipiteensä kokouksissa sekä niiden välissä. Ilman edustajiston jäsenten sanaa JAMKOn hallituksen on lähes mahdoton toimia, sillä edustajisto päättää JAMKOn mielipiteet, tavoitteet sekä varsinkin jokaisen vuoden toimijat jotka toteuttavat edustajiston päätökset vuoden aikana. JAMKO toimii opiskelijoiden vuoksi ja opiskelijoiden hyväksi. Tämän takia meidän pitää saada kuulla teidän mielipiteenne.

Seuraava artikkeli

Tursajaiset Outer Space 2016

Selaa kaikkia blogeja

Blogit