Edustajistovaalit alkavat ehdolleasettumisella 1.9. Vaaliliittoja voi asettaa jo nyt!

Opiskelijakunnassa suurinta päätäntävaltaa käyttävät opiskelijat. Marraskuisilla vaaleilla Jamkin opiskelijoista valittava edustajisto päättää mm. opiskelijakunnan jäsenmaksun suuruudesta ja JAMKOn isoimmista linjoista, eli miten me hoidamme opiskelijoiden asioita Jamkissa. Edustajistotyöskentely perustuu jokaisen jäsenen kokemukseen opiskelijana, ja jokainen tietää varmasti mikä opiskelussa tai arjessa toimii ja mikä ei, ja mihin JAMKOn kannattaa suunnata voimavaroja. Tänä vuonna vaalien teema on “Sinun, minun, meidän JAMKO”, jolla kannustamme tekemään opiskelijakunnan työstä opiskelijoiden näköistä.

Ehdolleasettumisaika on 1.9. –  22.9. Ehdolle voivat asettua kaikki JAMKOn jäseneksi lukuvuodelle 2022 – 2023 liittyneet Jamkin opiskelijat. Ehdokas liittyä vaaliliittoon, eli tavallisimmin koulutusalajärjestön tai jonkin poliittisen opiskelijajärjestön muodostamaan ryhmään, jonka saamat äänet parantavat sinunkin mahdollisuuksiasi päästä läpi. Muodostettujen vaaliliittojen vaaliasiahenkilöt avustavat tarvittaessa vaaliasioissa. Ehdolle voi asettua myös sitoutumattomana. Ehdolle voi asettua sähköisellä lomakkeella JAMKOn nettisivujen kautta ja sieltä löydät myös vaaliasiahenkilöiden ja muodostettujen vaaliliittojen yhteystiedot, sitä mukaa kun ne on sähköisesti ilmoitettu JAMKOlle muodostettu. Tarvittavan lomakkeen ja vaaliliittojen yhteystiedot löytyvät JAMKOn vaalisivuilta ehdolleasettumisaikana

Sivuilta löytyvät myös tiedot ja sähköiset lomakkeet vaaliliiton muodostamiseen 30.8. alkaen.

Järjestämme muutaman tilaisuuden ehdokkuutta pohtiville ja omaa vaalilistaa kerääville. Keskiviikkona 7.9. klo 15.00  Insta Live JAMKOn instagramissa @studentunionjamko, jossa jossa voit kysyä sinua askarruttavia asioita vaalien suhteen. Lisäksi julkaisemme ennalta nauhoitetun vaalikoulutuksen 13.9. teemalla “vaalien do’s ja don’ts”, eli mitä kannattaa muistaa kun on ehdokkaana tai toimii vaaliasiahenkilönä tai harkitsee sellaista.

Äänestys alkaa 1.11. ja vaalien tulokset julkaistaan vaalivalvojaisissa 9.11. Londonissa. Kaikki ehdolle asettuneet ovat tervetulleita jännittämään ja nauttimaan vaalihuumasta.

Lisätietoja vaalikäytänteistä ja aikatauluista päivitetään JAMKOn vaalisivuille. Seuraa myös JAMKOn Instagramia ja Facebookia @studentunionjamko.

Voit laittaa myös viestiä: keskusvaalilautakunta(a)jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista