Eduskuntavaalien jälkeen

Eduskuntavaaleista on nyt kaksi viikkoa. Suomalaisista äänioikeutetuista äänesti ainoastaan 70 prosenttia, loput 30 prosenttia kuuluvat nukkuvien puolueeseen. Syitä äänestämättä jättämiseen voi olla monia, mutta ei enää keskitytä siihen, sillä seuraava mahdollisuus äänestää on vasta neljän vuoden päästä. Nyt keskitytään siihen mitä nyt tapahtuu.

SAMOKin ja SYLin ja kaikkien opiskelija- ja ylioppilaskuntien yhteinen Koulutuslupaus-kampanja kokosi yhteen ennen vaaleja ja niiden aikana eri puolueiden vastauksia kampanjan teemoihin. Tällä hetkellä SAMOKin ja SYLin hallitukset tekevät lobbaustyötä eduskunnassa, sen puolesta, että meidän opiskelijoiden asiat pääsisivät hallitusohjelmaan.

Hallituspuolueita ei ole vielä nimetty. Hallitustunnustelija, Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on tehnyt hallitustunnusteluita ja muiden eduskuntaryhmien tuli vastata 15 hallitusohjelmaa koskevaan kysymykseen Vappuun mennessä. Tällä hetkellä mediassa ei ole muita kuin spekulaatioita siitä, mitkä puolueet tulisi ottaa hallitukseen ja ketkä sinne pääsevät. Tämän vuoden vappupuheissa käytiin läpi vaalitulosta ja tulevaa. Sipilä esittää lisäkysymyksiä tarvittaessa ja toivotaan, että uusi hallitus olisi selvillä toukokuun loppuun mennessä. Mikäli haluat lisätietoa hallituksen järjestäytymisestä, ministereiden nimittämisestä ja muusta eduskuntaan liittyvästä, käy tutustumassa Valtioneuvoston sivuilla.

Me kaikki opiskelijat toivomme, että se mitä hallitukset lupasivat ennen vaaleja, pysyisi mielessä ja meidän asioita ajettaisiin läpi. Tuleva hallituskausi tulee olemaan raaka erilaisten leikkausten ja säästötoimien kohdalla, toivotaan, että opintotuki pysyisi koskemattomana, jotta voisimme keskittyä siihen tärkeimpään, opiskeluun. Lisäksi korkeakoulukentällä odotetaan uutista uudesta opetusministeristä. Toivottavasti hän tulee olemaan ammattikorkeakoulumyönteinen, jotta meiltä ja meidän koulutuksesta ei leikattaisi enempää rahoituksesta. Mielenkiintoista seurata tulevaa!

Edellinen artikkeli

JAMKOn Vappukuulutus

Selaa kaikkia blogeja

Blogit