JAMKOn vastauksia Jupinapalautteisiin

JAMKOn palautteenkeruukonseptin Jupinaviikkojen palautekysely oli avoinna 16.3. – 27.3., jolloin kerättiin yhteensä 390 yksilöityä palautetta. Olemme vastanneet yleisimpiin JAMKOa koskeviin palautteisiin alla.

Ulkomaalaiset opiskelijat pitäisi ottaa paremmin huomioon JAMKOn toiminnassa ja heille pitää antaa mahdollisuus osallistua toimintaan.

JAMKOn säännöt määrittelevät toimintakieleksemme suomen ja se koskee hallitusta, edustajistoa sekä hallintoa. JAMKO toimii ja viestii kuitenkin kaksikielisesti ja tarjoaa esimerkiksi tapahtumat, tiedotteet sekä asiakaspalvelun niin suomeksi kuin englanniksi. Kansainvälisten opiskelijoiden osallistumista JAMKOn toimintaan pyritään kehittämään koko ajan ja esimerkiksi tapahtumajärjestäminen (International Club) sekä tutortoiminta pyörivät myös englanniksi.

Mikä on koulutusalajärjestö?

Koulutusalajärjestöt ovat edunvalvontaorganisaatioita, jotka valvovat JAMKOn ohella juuri oman koulutusalansa opiskelijoiden etuja. Lisäksi koulutusalajärjestöt järjestävät erilaisia tapahtumia niin omille opiskelijoilleen kuin muillekin ja saattavat tehdä yhteistyötä muiden koulutusalajärjestöjen kanssa. JAMKissa toimii kuusi eri koulutusalajärjestöä: Jammaus (musiikki), Jyväskylän insinööriopiskelijat JIO (insinöörit), MatkaRaTa (restonomit), Konkurssi (tradenomit), Tarmo (agrologit, Saarijärvi) ja Jasto (sosiaali- ja terveysala). Lisätietoa koulutusalajärjestöistä löydät täältä www.jamko.fi/opiskelijakunta/koulutusalajarjestot/

JAMKO saisi olla näkyvämpi. Julisteita kouluille ja QR-koodeja internetsivuille. Pitäisikö JAMKOn hallituksessa olla edustus kaikilta kampuksilta?

JAMKOlla on Rajakadulla kolme omaa ilmoitustaulua ja lisäksi hyödynnämme muitakin ilmoitustauluja, joten julisteita löytyy jokaiselta kampukselta. Joissain julisteissa on myös QR-koodi suoraan tapahtuman tietoihin, mutta nettisivuiltamme löytää aina ajankohtaisen tiedon.

Me myös jalkaudumme syksyllä kaikille kampuksille tekemään jäsenpalvelua ja ständeilemme ennen tapahtumiamme tai esimerkiksi Jupinaviikkojen aikaan kaikilla kampuksilla. Suosittelemme seuraamaan JAMKOa sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

JAMKOn hallitus muodostuu eri koulutusalojen opiskelijoista ja meidän mielestämme on tärkeää, että rekrytoimme toimintaamme motivoituneimmat ja parhaat mahdolliset toimijat katsomatta kampukseen, jolla he opiskelevat. Toiminta perustuu vapaaehtoiseen luottamustoimintaan, joten osallistuminen vaikutustyöhön on kiinni jokaisesta opiskelijasta itsestään.

Missä on JAMKin logo haalareista ja miksi haalareissa on baarien mainoksia?

Viime syksynä tilatuissa haalareissa ei ollut JAMKin logoa, sillä logo ei sisälly JAMKOn ja JAMKin väliseen sopimukseen. Logosta neuvoteltiin, mutta sille ei oltu varattu koulun budjetista rahaa, joten sitä ei tullut haalareihin. Tänä vuonna se ei myöskään kuulu sopimukseen, mutta yritämme neuvotella logon takaisin haalareihin.

Haalareissa on yhteistyökumppaneidemme mainoksia, sillä he maksavat mainospaikastaan ja näin pystymme pitämään haalareiden hinnan opiskelijaystävällisenä. Mainospaikoista neuvotellaan joka vuosi uudelleen ja niitä tarjotaan myös muille kuin baareille.

Kahvilaan tarvitaan lisää tuotteita (esim. salaattibaari, isommat kahvimukit, pirtelökone, proteiinipatukoita) opiskelijaystävälliseen hintaan.

JAMKO Café on opiskelijan olohuone, joka pyrkii uudistamaan tuotteitaan tulleiden toiveiden pohjalta. Aivan kaikkia toiveita emme pysty toteuttamaan, mutta harkitsemme ensi syksylle mm. isompien kahvimukien käyttöönottoa.

Jupinaviikkojen kysely on liian pitkä ja ständeillä käytetyt läppärit ovat huonoja.

Jupinaviikkojen kysely on pitkä ja sitä on pyritty lyhentämään, mutta saadaksemme laadukasta palautetta ja riittävästi kaikille osapuolille, tulee kyselylle väistämättä mittaa. Kiinnitämme kuitenkin jatkossa huomiota siihen, ettei kysely ainakaan entisestään pitene. Jupinaviikot ovat osa JAMKin laadunhallintajärjestelmää, joten palaute on tärkeää! Kyselyständeillä käytetyt läppärit ovat JAMKOn ja pyrimme uudistamaan pari vanhinta tämän vuoden aikana.

Mitä annettavaa JAMKOlla on minulle opiskelijana?

JAMKO on opiskelijoiden edunvalvontajärjestö, jonka tehtävä on valvoa opiskelijoiden oikeuksia niin JAMKissa kuin valtakunnallisestikin. Näkyvää vaikutustyötä tehdään esimerkiksi osallistumalla erilaisiin työryhmiin ja foorumeihin ammattikorkeakoulun sisällä ja kaupungin tasolla, jolloin myös opiskelijan ääni kuullaan. JAMKO tarjoaa tapahtumien ja opiskelijakortilla saatavien alennuksien lisäksi tukea erilaisissa opiskelijayhteydenotoissa liittyen esimerkiksi myöhästyneisiin kurssiarvosanoihin. JAMKOn jäsenenä voit vaikuttaa siihen, kuka valvoo etujasi JAMKOn edustajistossa ja voit myös itse asettua ehdolle edustajistovaaleissa. Palautteen antaminen, oman koulutusohjelman mahdollisista epäkohdista raportoiminen, sekä äänestäminen edustajistovaaleissa on jokaisen opiskelijan tärkeää osallistumista JAMKOn tärkeimpään tehtävään, edunvalvontatyöhön. www.jamko.fi/edunvalvonta/

Kiitos antamastanne palautteesta, se on meille tärkeää! Loppukevennykseksi vielä saamamme palaute runomuodossa.

JAMKO on siisti organisaatio, ja sille dominointi on ihan automaatio.
JAMKOlaisille pitää antaa kukkia, eikä hikisiä sukkia.
JAMKOn muijat on huikeita, eikä jätkätkää oo yhtään surkeita.
taistelkaa siis edelleen meijän puolesta, ettei opiskelijaelämä ois iha suolesta.

Lisätietoja
Puheenjohtaja Niina Lampi
puheenjohtaja@jamko.fi

Seuraava artikkeli

Jupinaraportit julkaistu

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista