Uusi tutor- ja liikuntasihteeri esittäytyy

Hei, olen Karoliina Niinistö, 23-vuotias JAMKOn tutor- ja liikuntasihteeri. Aloitin uudessa tehtävässäni maanantaina – siispä olen tosiaan tuore tapaus. Opiskelijaelämä JAMKissa ei ole vielä päässyt unohtumaan, sillä vasta vuosi sitten tähän samaan aikaan viimeistelin sosionomi (AMK) – tutkintoni opinnäytetyötä vanhalla Puistokadun kampuksella. Sosionomin paperit sain JAMKista kouraan kesäkuussa, ja sen jälkeen olenkin ollut hankkinut työelämässä kokemusta niin lastensuojelun kuin päivähoidonkin puolelta.

Mitä sitten tekee tutor- ja liikuntasihteeri? Tutor- ja liikuntasihteerin tehtäviin kuuluu JAMKOn tutortoiminnan suunnittelu ja koordinointi yhdessä hallituksen tutorvastaavan kanssa. Liikuntasektorilla toimin Jyväskylän korkeakouluopiskelijoiden oman liikuntaseuran KOOLS ry:n rahastonhoitajana ja kehitän JAMKOn liikuntatoimintaa yhdessä hallituksen liikuntavastaavan sekä Korkeakoululiikunnan kanssa.

Käytännössä työpäiviin kuuluu erilaisia palavereita ja tapaamisia yhteistyökumppaneiden (kuten JAMKin) kanssa tulevaa suunnitellen sekä tutoroinnin ja liikunnan opintojaksoja ja juoksevia asioita hoitaen. JAMKOn henkilöstön tavoitteena on paitsi mahdollistaa hallituslaisten käytännön työ, myös turvata toiminnalle jatkuvuutta, sillä JAMKOn hallitus vaihtuu vuosittain.

Töiden aloittaminen JAMKOssa tuntuu vähän siltä kuin olisi palannut kotiin. Opiskeluaikanani JAMKO tuli tutuksi toimiessani tutorina, edustajistossa, koulutusalajärjestössäni JASTOssa sekä keskusvaalilautakunnassa. Kaiken näköistä tuli siis opiskelija-aktiivina tehtyä, mutta näin työntekijän näkökulmasta JAMKO onkin ihan uusi juttu. Vastaanotto sekä opiskelijoiden että työtovereiden suunnalta on ollut yhtä lämmin kun se oli opiskeluaikananikin JAMKOn eri sektoreilla toimiessani.

Aloitin työt JAMKOssa otolliseen aikaan, sillä nyt minulla on hyvin aikaa perehtyä työhön ennen syksyn hulinoita. Syksyä täällä JAMKOn toimistolla suunnitellaan jo kovaa vauhtia, ja voi pojat miten mahtava syksy meillä onkaan tulossa! Tutoroinnin osalta syksy on sitä kiireisintä aikaa, sillä uudet opiskelijat aloittavat elokuussa. Vilkaisu uuteen opiskelijajoukkoon saadaan jo kesäkuussa pääsykokeiden myötä. Tapahtumien osalta tulossa on niin bileitä kuin erilaisia liikunta- ja hyvinvointitapahtumiakin. Kannattaa siis ehdottomasti pysyä mukana matkassa!

Kesä näyttää tulevan jo kovaa vauhtia. Monille opiskelijoille kesä ei ole loma-aikaa, vaan kesäkuukaudet vierähtävät töissä tai kesäopintojen parissa. Joku kummallinen vaikutus auringolla ja valolla kuitenkin on – itse ainakin huomaan olevani huomattavasti energisempi näin kesän kolkutellessa. Pitkän opiskeluvuoden jälkeen ajatus lomattomasta kesästä saattaa tuntua masentavalta. Onneksi Suomen kesän päivät ovat pitkiä ja kesän fiiliksisestä voi nauttia myös työpäivien ja kesäopintojen lomassa.

Nauttikaa kesäpäivistä ja syökää paljon jäätelöä – nähdään syksyllä!

Karoliina

Tutor- ja liikuntasihteeri, JAMKO

Seuraava artikkeli

ASP:llä unelmasta totta

Selaa kaikkia blogeja

Blogit