Pidetään toisistamme huolta! JAMKO edistää opiskelijoiden mielenterveystyötä

Opiskelijoiden psyykkinen oireilu näkyy opiskelijakunnassa ja sen toiminnassa yhä useammin ja tänä syksynä opiskelijakunta JAMKO kiinnittää huomiota erityisesti opiskelijoiden mielenterveyden, yksinäisyyden ja uupumiseen ehkäisemiseen.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOn työ ammattikorkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin ja edunvalvonnan parissa saavuttaa täysi-ikäisyyden ja juhlii 18. vuosijuhliaan yhdessä aktiivitoimijoiden, kumppaneiden ja alumnien kanssa. Opiskelijakunta ohjaa kaikki juhlamuistamiset Suomen Mielenterveysseuralle ja on perustanut Mielipotin, jonka tavoitteena on saavuttaa 800 euron lahjoitus mielenterveystyön edistämiselle. Opiskelijoiden Mielipotti on avoinna 18.10. saakka.

“Terveiden ja hyvinvoivien nuorten aikuisten varmistamiseksi työ terveen mielen puolesta on aloitettava jo ajoissa. Suomen Mielenterveysseura tekee paljon hyvää työtä läpi ihmisen kaikkien ikävaiheiden, muun muassa kriisiauttamisen, erilaisten ehkäisevien kurssien, viestinnän ja kärkihankkeiden kautta.” sanoo Opiskelijakunta JAMKOn puheenjohtaja Mikael Rauhansalo.

Myös Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön tuottama Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2016 nostaa esiin opiskelijoiden hyvinvoinnin heikkenemisen monella osa-alueella. Esimerkiksi Yli 20% opiskelijoista kokee mielialansa, tulevaisuuden suunnittelemisen, omat voimavarat ja kyvyt negatiivisiksi.

Jyväskylän ammattikorkeakoululla on hyvät tukipalvelut opiskelijaelämän haasteisiin, mutta monesti opiskelijat jäävät yksin huoltensa kanssa. JAMKOn ja JAMKin opiskelijahyvinvointityöryhmän Hype-tiimin kampanja Pidetään Huolta – Dare to Care korostaa koko korkeakouluyhteisön vastuuta ja kannustaa opiskelijoita ja henkilökuntaa kiinnittämään huomiota toisiin ja yhteiseen hyvinvointiin arjessa, sekä ennakoimaan toimia, joilla voidaan ehkäistä vakavampia ongelmia. Kampanjassa esitellään neljä pääteemaa, joiden alle on koottu KOTT 2016:n tutkimustuloksiin vastaavia toimintatapoja, joilla voi olla suuri vaikutus toisen elämään. Toimintatapojen lähtökohtana on mahdollisimman matala kynnys huoleen reagoimiselle ja huolen puheeksi ottamiselle. Kampanja näkyy Korkeakouluopiskelijoiden Hyvinvointiviikolla 8. – 14.10., sosiaalisessa mediassa ja kampuksilla läpi lukuvuoden.

Lisätietoja:

Mielipotti-keräys:
Mikael Rauhansalo
Hallituksen puheenjohtaja
044 321 1500
puheenjohtaja@jamko.fi

Pidetään huolta – kampanja:
Ville Laitinen
Hallituksen jäsen, hyvinvointi
045 3194907
hyvinvointi@jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista