Onko korkeakoulusi saavutettava, esteetön ja yhdenvertainen?

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus on aloittanut syksyllä 2015 korkeakoulujen saavutettavuutta koskevan selvitystutkimuksen tekemisen. Siihen liittyvä kysely on suunnattu yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille, ja sillä selvitetään opiskelijoiden kokemuksia oman korkeakoulunsa saavutettavuudesta. Saavutettavuudella tarkoitetaan korkeakouluympäristön ja sen tuottamien palvelujen soveltumista mahdollisimman monenlaisten ihmisten käyttöön. Kyselyyn toivotaan mahdollisimman monenlaisten opiskelijoiden vastauksia.

Osallistumisesi tutkimukseen on erityisen tärkeää, sillä siten annat arvokasta tietoa korkeakoulusi saavutettavuudesta opiskelijoita koskevaa päätöksentekoa sekä tieteellistä tutkimusta varten. Tutkimus tuottaa seurantatietoa, jota yhdistetään aiempaan tietoon ja sen avulla voidaan kehittää pitkäjänteisesti kouluttautumisen mahdollisuuksia erilaisiin tutkittuihin tarpeisiin perustuen.

Kysely on tiivis. Sen täyttäminen onnistuu nopeimmillaan 15 minuutissa. Vastanneiden kesken arvomme kolme kappaletta 50 euron suuruisia S-ryhmän lahjakortteja.

Tutkimuksesta saatavia tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Kerättävää aineistoa käytetään ainoastaan tieteellisiin tutkimustarkoituksiin eikä tietojasi luovuteta ulkopuolisille. Kyselyn tulokset julkaistaan vuoden lopussa ilmestyvässä korkeakoulujen saavutettavuutta kartoittavassa selvityksessä, jonka avulla kehitetään korkeakoulujen saavutettavuutta.

Arvostamme suuresti vastauksiasi ja kiitämme ajankäytöstäsi! Voit vastata kyselyyn 1.11.2015 asti.

VASTAA TÄSTÄ

Lisätiedot: Tiia Villa, tiia.villa@otus.fi, p. 050 439 2611.

HUOM. Jos haluat osallistua kyselyyn suullisesti, ota yhteyttä Tiia Villaan.

 

Edellinen artikkeli

Viikkotiedote | Viikko 41

Seuraava artikkeli

Viikkokatsaus | Viikko 43

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista