Opiskelijakunta peräänkuuluttaa yhdenvertaisia tilakäytänteitä Jamkiin

Jamkin Lutakon kampuksella järjestetään tiistaina 23.1. Perussuomalaisten paikallisjärjestöjen Jussi Halla-ahon presidenttikampanjaan liittyvä tilaisuus. Puhujana on kansanedustaja Teemu Keskisarja. Keskisarja on tullut tunnetuksi mm. kiistanalaisista julkisuutta saaneista opiskelijoita koskevista värittyneistä ja virheellisistä väittämistä. Mm. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS on joutunut osallistumaan keskusteluun, kun Keskisarja on kannustanut opiskelijoita huuhtelemaan akateemiset ilot ja surut alas alkoholilla.

JAMKOn edustajistovaaleissa poliittisille nuoriso- ja opiskelijajärjestöille ei ole ollut mahdollista tarjota yhteneväisiä mahdollisuuksia mm. ehdokashankintaan. Opiskelijakuntaa on ohjeistettu siten, että yksittäiset poliittiset ryhmät eivät voi varata mm. ständipaikkoja Jamkin tiloissa, vaan vaaleihin liittyvät tapahtumat tulee järjestää siten, että kaikki ryhmät ovat edustettuna. Edustajisto on JAMKOn ylin päättävin elin ja Jamkin lakisääteisten opiskelijaedustajapaikkojen opiskelijat valitaan suurelta osin edustajiston jäsenistä.

JAMKO kysyy, onko Jamkin linja poliittisten tapahtumien suhteen muuttunut?

JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Annu Suvilehto ja muut toimijat kummeksuvat, että poliittinen puhetila on annettu yksipuolisesti henkilölle, joka on tullut tunnetuksi opiskelijoiden perusteettomasta panettelusta ja opiskelijoiden mielenterveyden, hyvinvoinnin ja toimeentulon haasteiden väheksymisestä. Lisäksi opiskelijakunta on pettynyt siihen, että korkeakoulun omaan toimintaan liittyvissä tilaisuuksissa toimintatapa ei ole ollut yhteneväinen.

Toivomme avointa, tasapuolista keskustelua Jamkin tiloissa, jossa eri näkemykset voivat kohdata rakentavassa hengessä.

Annu Suvilehto
JAMKOn hallituksen puheenjohtaja
puheenjohtaja@jamko.fi

Ismo Puhakka
Toiminnanjohtaja
toiminnanjohtaja@jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista