Nyt edustajistoon! Onko tässä vielä jokin, mikä mietityttää?

Toivottavasti olettekin jo huomanneet, että joka syksyiset edustajistovaalit ovat olleet käynnissä jo muutaman viikon ajan. Itse äänestys tapahtuu vasta marraskuun puolella, mutta tällä hetkellä etsimme innokkaita opiskelijoita asettumaan ehdolle edustajistoon. Ehdolleasettumista on jatkettu keskiviikkoon 7.10 asti, joten vielä ehdit käymään JAMKOn toimistolla ehdolleasettumislomakkeen täyttämässä.

Moni opiskelija onkin varmasti tavannut meitä keskusvaalilautakunnan jäseniä ständeilemässä, olemme olleet etsimässä opiskelijoita mukaan vaaleihin ja sitä kautta JAMKOn toimintaan mukaan. Olen havainnut että moni kuitenkin epäröi mukaan lähtöä. Osa pelkää ettei aika riitä, toisia ei taas kiinnosta, ja joitakin pelottaa aloittaa jotain uutta ja tuntematonta.

Tässä kirjoituksessa haluankin hälventää näitä epäröinnin aiheita. Itse lähdin JAMKOn toimintaan mukaan aika lailla nolla pohjalta, mitä nyt järjestökokemukseen tulee. Pienessä kunnassa ei nimittäin opiskelijayhdistyksellä taikka opiskelijaliikkeellä ollut paljoa jalansijaa. Kuitenkin JAMKiin tultuani näin, että nythän onkin vaalit käynnissä. Jim Carreyn Yes Man –leffan innoittamana ajattelinkin että no mikä ettei, voisihan tuota kokeilla ja marssin JAMKOn toimistolle ja sieltä sitten Konkurssin vaaliliittoon. Vaaleista pääsin läpi ja edustajisto kausi alkoi, toisella kaudella pääsinkin jo nykyiseen pestiini Edustajiston puheenjohtajaksi. Eli vaikka aiempaa kokemusta ei ole, niin JAMKO kyllä opettaa. Ja etenkin osaavat ja ystävälliset JAMKO toimijat ovat suurena apuna.

Moni sanoo, ettei heillä ole aikaa lähteä mukaan. Hyviä uutisia! Itse edustajistotyö ei vie kauheasti aikaa, kokouksia on sääntömääräisesti vähintään kolme ja ylimääräisiä kokouksia pidetään tarvittaessa. Tällä kaudella kokouksia tulee olemaan neljä, joka tekee iltakouluineen kahdeksan tapaamista toimikaudelle eli vuoden ajalle. Eiköhän tällaisen ajan saa järjestettyä! Edustajistotyö on nimittäin hyvää kokemusta organisaatioelämästä, kokemusta joka varmasti auttaa tulevaisuudessa. Jos epäilet, että edustajisto tai organisaatiotoiminta ei ole sinun juttusi, kannattaa sitä kuitenkin ihan mielenkiinnosta kokeilla. Kuten Wayne Gretzky sanoi, menetät 100% maaleista, joita et yritä.

Edustajistotyö tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman organisaatiotoimintaan, ja mahdollisuuksia edetä opiskelijaliikkeessä. Opintopisteitä pystyy kartuttamaan JAMKO akatemian kautta, kaudesta saa CV merkinnän ja asioihin pääsee tutustumaan ja vaikuttamaan, joten eiköhän laiteta nimi paperiin?

Jos tässä on kuitenkin vielä jokin mikä mietityttää, niin poikkea toki JAMKOn toimiston kautta. Vastaamme mielellämme kysymyksiin. Siellä saat myös apua, jos vaaleihin lähteminen on vielä prosessina epäselvä. Tsekkaa myös vaalisivumme http://www.jamko.fi/vaalit/ tai ota yhteyttä keskusvaalilautakunta@jamko.fi

-Otto Martikainen, Edustajiston puheenjohtaja

Edellinen artikkeli

Edustajistovaalien FAQ

Seuraava artikkeli

Kun euro ei enää veny

Selaa kaikkia blogeja

Blogit