JAMKOn vinkit vapun viettoon!

Vappua ei ole peruttu!

Tänä vuonna saat viettää vappua kotonasi sen näköisenä kuin haluat ja olla kerrankin miettimättä onko liian kylmä ulkona olemiseen. Kotivapun voi pelastaa pienetkin eleet ja me jaamme vinkkejä vapputunnelman nostattamiseen! Perinteitä haluttiin vaalia ja olemme JYYn kanssa yhteistyössä taltioineet mm. vappupuheet etukäteen vappuaattoa varten!

27.4. Haalarit ja koti kuntoon

Opiskelijavappuun kuuluu haalarit, ompele vihdoinkin kaikki keräämäsi merkit ja fiilistele haalareiden upeutta. Aina yhtä mukavat ja tyylikkäät haalarit ovat tietysti paras asu vapunviettoon myös kotona. Haalareiden lisäksi kannattaa koti laittaa kuntoon. Puhtaassa ympäristössä on rennompi olla ja voi rauhassa nauttia seuraavan päivän muista asioista. Laita tavarat paikoilleen, imuroi, tiskaa ja pese vessa, näillä kotihan onkin jo lähes juhlakunnossa. 

28.4. Vappupelailua ja paikallisten tukemista 

JAMKOn Discord-kanava otetaan virallisesti käyttöön ja kanavalla pelataan hieman erilaista aliasta klo 18 alkaen, joten tule kanavalle hieman aikaisemmin. Kaikki JAMKin opiskelijat ovat tervetulleita pelaamaan! Kanavalle pääset tästä: https://discord.gg/6bNDkf3 ja ohjeet liittymiseen löytyvät täältä. Yksi satunnainen pelaaja voittaa lahjakortin vappuherkkuja varten! Tarkemmat tiedot pelailusta julkaistaan kanavalla.

Hanki vappuherkut valmiina!

Jos päätit olla tänä vuonna tekemättä munkkeja ja simaa itse, mutta haluat nauttia näitä perinteisiä herkkuja, ratkaisu on lähellä. Tilaa siis haluamasi herkut etukäteen paikallisilta toimijoilta. Useat paikalliset yrittäjät tarjoavat myös erilaisia brunssikasseja.

Muutama vinkki mistä voi tilata herkut vapuksi:

29.4. Vappupelailua ja munkkien tekoa

Viikon miniturnaus pelataan Skribbliossa. Skribblio on piirrä ja arvaa -peli, jossa tällä kertaa pelataan ensin kolmessa lohkossa, jonka jälkeen edetään heti finaaliin muiden lohkojen voittajia vastaan. Turnaus alkaa klo 18, joten kanavalla kannattaa olla hieman aikaisemmin odottelemassa. Linkki kanavalle löytyy 28.4. ohjelman sisällöstä. Turnauksessa yksi satunnainen pelaaja voittaa yllätyspalkinnon. 

Tee itse munkkeja!

Vappu ei ole mitään ilman munkkeja, jos et halua ostaa kaupan, etkä tilata kahviloista, vaihtoehdoksi jää tehdä ne itse! Tekeminen ei päätä huimaa, joten ei muuta kun ostamaan tarvikkeet ja tekemään! Tässä yksi hyväksi todettu ohje Martoilta.

Vinkki: Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Voit käyttää samaa öljyä 2–3 paistokertaan. Öljy säilyy jääkaapissa. Vanhentuneen öljyn voi hävittää pullossa sekajätteen mukana.

30.4. Juhli vappua kotona!

Sovi kavereiden kanssa etätapaaminen esimerkiksi Teamsissa. Kippistelkää ja herkutelkaa yhdessä mukavissa vaatteissa. Vaihtakaa kuulumisia, kertokaa tarinoita, pelatkaa esimerkiksi Skribbliota tai Jackboxia ja katsokaa yhdessä Minna Canthin lakitus ja vappupuheet klo 17:30 alkaen YouTubesta.

1.5. Kotipiknik

Valmista itsellesi mieluisat eväät. Osta/tee esimerkiksi appelsiinimehua, kroisantteja ja munakasta. Laita haalarit päälle ja ylioppilaslakki päähän. Voit myös tehdä ylioppilaslakin paperista, JYYn sivulla ohjeet.

Kehittele olohuoneen lattialle piknik laittamalla viltti lattialle tai turvautumalla aina luotettavaan sohvapöytään. Asettele eväät mieluisalla tavalla ja ota kavereiden kanssa etäyhteys auki tai nauti lemppari Netflix-sarjastasi!

JAMKOn porukka toivottaa hyvää vappua!

Edellinen artikkeli

JAMKO avaa Discord-kanavan

Seuraava artikkeli

Viikkokatsaus, viikko 18

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista