JAMKOn edustajisto 2019 valittu

Tradenomiopiskelijoille suurin edustus

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKOlle on valittu vaalein uusi edustajisto toimikaudelle 2019. Vaaleissa äänesti kaikkiaan 795 opiskelijaa 3990:sta äänioikeutetusta ja äänestysprosentti oli 20. Äänestysprosentti oli viime vuonna 19.

Vaaleissa valittiin 21 varsinaista edustajiston jäsentä. Alla listattu liittojen varsinaiset paikkamäärät tulevalla hallituskaudella ja listan äänisaalis kaikista annetusta äänistä prosenttiyksiköittäin.

  • Jyväskylän tradenomiopiskelijat Konkurssi 8 (31%)
  • Insinööriopiskelijat IO 4 (19%)
  • MatkaRaTa 3 (14%)
  • Legendat 2 (10%)
  • Very International People VIP 2 (8%)
  • Jyväskylän sosiaali- ja terveysalan opiskelijat Jasto 1 (7%)
  • Jyväskylän keskustaopiskelijat JOK 1 (4%)

JAMKOn edustajistovaaleissa asettui ehdolle sitoutumattomana 4 henkilöä, joista kaksi sai varajäsenen paikat. Oikeat opiskelijat eivät saavuttaneet varsinaisia tai varapaikkoja. Edustajistovaalien ääniharavat olivat Jaston Julia Enlund 40:llä äänellä ja Konkurssin Jarkko Patteri, joka sai 35 ääntä.

Tulevalla toimikaudella Insinööriopiskelijoiden paikkamäärä laskee neljällä ja Konkurssi tuplaa paikkamääränsä. MatkaRaTan paikkamäärä nousee yhdellä, Jasto menettää kolme paikkaa. Legendat ja JOK säilyttää paikkamääränsä ja VIP-lista nousee edustajistoon uutena liittona.

Vaaleissa oli yhteensä 49 ehdokasta. Ehdokkaita asetti kahdeksan eri vaaliliittoa. Lisäksi neljä ehdokasta asettui ehdolle sitoutumattomana. Sähköinen äänestys oli avoinna JAMKOn jäsenistölle 29.10. – 7.11. Uusi edustajisto järjestäytyy 19.11. jolloin edustajiston kokoonpano voi vielä muuttua, mikäli edustajistoon valitut siirtyvät JAMKOn hallitukseen. Edustajisto aloittaa toimikautensa 1.1.2019.

Katso vaalien virallinen tulos tästä

Syksyn 2018 edustajistovaaleissa oli ensimmäistä kertaa mahdollista asettua ehdolle sähköisesti. Lisäksi JAMKO on mukana Suomen ammattikorkeakoulujen opiskelijakuntien yhteisessä edustajistovaalipäivässä 7.11. johon osallistui valtaosa opiskelijakunnista.

Lisätiedot:
JAMKOn edustajiston ja keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja 2018
Anni Lajunen
p. 040 746 5905
anni.lajunen@jamko.fi

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista