Asuminen

Tervetuloa Jyväskylään!

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti, kun saat tiedon opiskelupaikasta! Kannattaa miettiä, kuinka paljon olet valmis maksamaan vuokraa, haluatko asua yksin vai kämppisten kanssa, ja missä päin kaupunkia haluaisit asua. JAMKin kampukset sijaitsevat keskustan tuntumassa, Biotalousinstituuttia lukuunottamatta. Katso sijainnit tästä. Keskustassa asunnot ovat kalliimpia kuin kauempana, mutta kauempana asuessa lisäkustannuksia syntyy mm. bussimatkoista.

Jyväskylän kaupungin uusille asukkaille suunnatuilta sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa uudesta opiskelukaupungistasi.

  • Tutustu Jyväskylän uuden asukkaan sivuihin tästä. 
  • Lisää asumisesta Jyväskylässä tästä.

Asunnonhakijoita on varsinkin syksyisin tuhansia, ei rimaa kannata asettaa liian korkealle ensimmäisen asunnon suhteen. Tärkeintä on saada joku asunto, mistä aloittaa. Ehdit etsiä uutta asuntoa ja vaikka kämppiksen rauhassa, kun olet ensin saanut opiskelut käyntiin.

Mistä asunto löytyy?

Asuntoja kannattaa hakea etenkin Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöltä (KOAS). Myös lehti-ilmoittelua sekä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan asuntopalstaa kannattaa seurata. Opiskelijaintra Elmon asuntokanava toimii myös apuna asunnon etsintään. Opiskelijaintraan päästäksesi sinulla tulee olla opiskelijatunnukset. Asuntoja voi löytyä internetin, vuokra-asuntovälittäjen, vakuutusyhtiöiden, pankkien, säätiöiden ja tuttavien kautta. Voit toki jättää myös oman hakemuksesi.

Asunto Saarijärveltä

Biotalousinstituutin opiskelijoiden kannattaa tiedustella vuokra-asuntoja Saarijärven kaupungin asuntopalveluista ja yksityisten vuokranantajien yhteystietoja Tarvaalan kampuksen opinto-toimistosta.

Vuokra-asuntojen välittäjiä Jyväskylän seudulla

KOAS (Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö)
www.koas.fi

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy
www.jva.fi

Avara
www.avara.fi

VVO
asiakaspalvelu@vvo.fi 
VVO & Lumo: Vuokra‐asunnot Jyväskylä.

Realia Asuntovuokraus / Jyväskylä
www.realiamanagement.fi

Vuokraovi, Jyväskylä
vuokraovi.fi

Opiskelijaintra Elmo
Asuntopalsta

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta JYY
Asuntopalsta

Saarijärven kaupunki
Asuntopalvelut

Soihtu Asuminen
soihtu.fi/asuminen

Vuokralaisen vinkit

Muista nämä asuntoa hankkiessasi:
  • Älä maksa takuuta tai allekirjoita sopimusta ilman, että olet nähnyt asunnon.
  • Muista kotivakuutus!
  • Muista aina tehdä kirjallinen vuokrasopimus, jossa sovit vuokra-ajasta, vuokrasta ja sen tarkistamisesta. Voit hyödyntää esimerkiksi ympäristöministeriön sivuilta löytyvää sopimuspohjaa.
Vuokralaisen linkkivinkit
  • Monipuolista tietoa asunnon etsimiseen ja vuokraukseen sekä asumiseen liittyen.  www.vuokralaiset.fi
  • Asumiseen liittyvissä riitatilanteissa ota yhteyttä kunnan oikeusaputoimistoon, läänin virkamiehiin, ja käy osoitteessa www.kuluttajariita.fi

 

Onnea asunnon etsintään!

Majoitusta monimuoto-opiskelijoille tai muuhun tilapäiseen tarpeeseen

Jos käyt vain satunnaisesti Jyväskylässä lähipäivillä ja etsit edullista majoitusta, olemme neuvotelleet JAMKOn jäsenille hyvän hinnan keskustassa sijaitsevasta Green Star Hotellista. Varaudu esittämään voimassa oleva jäsenkortti.

Lue lisää tästä