JAMKO ja Jamk samoilla linjoilla EU-vaaliteemoista!

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski ja opiskelijakunta JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Annu Suvilehto ovat yhtä mieltä EU-vaalien tärkeimmistä aiheista. Molemmat nostivat tärkeimpiä huomioita Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n sekä ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoiden etujärjestöjen SAMOKin & SYLin EU-vaaliohjelmista.

Vesa Saarikoski näkee koulutukseen panostamisen koko Euroopan etuna yhdessä Arene ry:n kanssa.  

“Koulutus on vahvin investointi Euroopan tulevaisuuteen. Kilpailukyvyn edistäminen edellyttää panosten lisäämistä eurooppalaisen koulutusalueen kehittämiseen. Suomalaisten europarlamentaarikkojen on tunnistettava ammattikorkeakoulujen vahvuudet eurooppalaisen ja suomalaisen osaamisen ja hyvinvoinnin rakentamisessa!”

Annu Suvilehto näkee opiskelijoiden etujärjestöjen SAMOKin ja SYLin nostamat teemat tärkeinä yhdenvertaisuuden näkökulmasta. 

“Koulutuksen saavutettavuuden parantaminen on Euroopan yhteinen tehtävä ja sitä tulee edistää aktiivisesti. Aliedustettuihin ryhmiin kuuluvien kouluttautumista tulee tukea kohtuullisilla mukautuksilla. Jatkuvasta oppimisesta tulee tehdä saavutettavaa kaikkialla Euroopan unionin alueella katsomatta taustaan tai sosioekonomiseen asemaan. EU:n jäsenmaiden tulee huolehtia opiskelijoiden riittävästä toimeentulosta opintojen aikana.”

EU-vaalit järjestetään Suomessa 9. kesäkuuta 2024. Ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 29.5.–4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.–1.6. Suomesta valitaan 15 Euroopan parlamentin jäsentä eli meppiä vuoden 2024 EU-vaaleissa.

Opiskelijakunta kutsuu kaikki opiskelijat muuttamaan Eurooppaa äänestämällä EU-vaaleissa! JAMKO ja Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO järjestävät yhteisen äänestystapahtuman 29.5. klo 17.00. Kokoonnumme Kompassille klo 17.00 ja siirrymme äänestämään lähimmälle äänestyspisteelle kauppakeskus Tawastiin klo 17:15. Mukaasi tarvitset kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Jaossa on myös rajallinen määrä haalarimerkkejä, joten tule mukaan hyvissä ajoin!

Lisätietoja: pj@jamko.fi

Lisää EU-vaaleista ja siitä mihin se vaikuttaa 

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista