Digitaalinen opiskelijakortti jäsenille

Frank - digitaalinen lisäpalvelu JAMKOn jäsenille

In English here

Frank on opiskelijoiden oma etupalvelu ja valtakunnallisten opiskelijajärjestöjen (SAKKI, SAMOK, SLL, SYL) ja KILROYn omistama yritys, joka kokoaa yhteen kaikki Suomen opiskelijaedut.

JAMKOn jäsenet voivat halutessaan laajentaa fyysisen opiskelijakortin etuja Frankin digitaalisella opiskelijakortilla ilman lisämaksua. Tällöin opiskelijalla on käytössään

Applikaatiolla löydät sadat edut lähellä sinua missä sitten liikutkin ja saat ne helposti käyttöön näyttämällä digitaalista opiskelijakorttia applikaation kautta.

Digitaalinen opiskelijakortti ei ole yksittäin käyttöönotettava palvelu vaan sen edut ovat lisäpalvelu JAMKOn jäsenyyden ja fyysisen, voimassaolevan opiskelijakortin lisäksi. JAMKOn jäsenet eivät voi hankkia pelkkää digitaalista opiskelijakorttia tai Frankin maksu- tai ISIC-yhdistelmäkortteja.

Kysyttävää FRANK-palveluista JAMKOn osalta?

Laita viestiä: frank@jamko.fi

Tsekkaa usein kysytyt kysymykset Frankin sivuilta. 

Digitaalinen opiskelijakortti käyttöösi

Saadaksesi digitaalisen opiskelijakortin edut sinun

  1. tulee täyttää opiskelijakortin myöntämiseen tarvittavat ehdot, eli sinun tulee olla JAMKin tutkintoon johtavassa koulutuksessa oleva opiskelija (amk ja yamk) ja läsnäolevana kuluvan lukukauden tai lukuvuoden aikana.
  2. tulee liittyä JAMKOn jäseneksi, tilata fyysinen opiskelijakortti JAMKOn kautta ja maksaa jäsenmaksu. Jos sinulla on jo JAMKOn muovinen opiskelijakortti, sinun tulee jatkaa jäsenyyttäsi lukukausittain tai – vuosittain ja maksaa jäsenmaksu ja hakemalla jäsentarra.

Tämän jälkeen voit ladata ilmaisen applikaation älylaitteesi sovelluskaupasta Androidille tai Applen laitteelle. Applikaatiota ei ole saatavilla Windows-laitteille.

Latauslinkki puhelimeesi tästä

 

YAMK-OPISKELIJAT EIVÄT VOI LADATA SÄHKÖISTÄ SINISTÄ OPISKELIJAKORTTIA

Kaikki tutkintoon johtavassa koulutuksessa olevat ovat oikeutettuja siniseen opiskelijakorttiin. Yamk –opiskelijat eivät kuitenkaan pääse lataamaan Frankin sähköistä sinistä opiskelijakorttia johtuen yamk-opiskelijastatuksen merkinnän erilaisesta tulkinnasta Frankin ja Jamkin järjestelmissä. Jamkin järjestelmässä kaikki yamk-opiskelijat merkitään opiskelijastatuksella 2 eli jatko-opiskelija. Frankin järjestelmässä kaikki jatko-opiskelija –statuksella 2 olevat saavat automaattisesti sähköisen vihreän opiskelijakortin. Asiaa on yritetty selvittää JAMKin ja Frankin kanssa, mutta ratkaisua siihen ei ole vielä saatu. Yamk-opiskelijat voivat siis käytännössä käyttää vain fyysistä sinistä opiskelijakorttia.

Käyttöönotto

Kun rekisteröit digitaalisen opiskelijakortin Frankin palvelussa, tunnistautuminen tehdään suomalaisten opiskelijajärjestöjen omistaman ja ylläpitämän opiskelijatietorekisterin kautta, jonne JAMKO luovuttaa tiedot jäsenistään rekisteriselosteen mukaisesti. Tietoja ei käytetä kuin opiskelijan tunnistamiseen. Voimassa oleva opiskelijakunnan jäsenyys tarkistetaan applikaatiossa käyttäen seuraavia tietoja

  • nimi
  • henkilötunnus
  • opiskelupaikka

Digitaalista opiskelijakorttia varten tarvitset itsestäsi kasvokuvan. Seuraa applikaation antamia ohjeita. Frank on listannut sivuilleen usein kysytyt kysymykset helpottamaan käyttöönottoa.

Huomioitavaa digitaalisen kortin käyttöönotossa

  • Kun digitaalinen korttisi on aktivoitu ja voimassa, kuvapuolella sykkii keltainen pallo.  
  • Voit ladata applikaation vain yhdelle laitteelle.
  • Voi kestää 5 – 6 pankkipäivää jäsenyyden maksamisen jälkeen, ennen kuin saat digitaalisen opiskelijakortin ja sen edut aktivoitua. Tämä riippuu viitemaksujen siirtymisestä pankkien sekä jäsentietojen siirtymisestä palveluiden välillä.
  • Henkilötunnuksesi täytyy olla JAMKin tietojärjestelmässä.

Maksullinen ISIC-ominaisuus

Digitaaliselle kortille on tarjolla myös maksullinen ISIC-ominaisuus, jolla voit todistaa opiskelijastatuksesi ympäri maailmaa ja saada etuja yli 130 maassa. Maksullisen ISIC – lisenssin aktivoit halutessasi digitaalisen opiskelijakortin asetuksissa. 

Mene “Asetukset” -sivulle ⚙️
–   Paina “Osta ISIC-lisenssi” 👈 Mikäli linkki ei aukea, koita uudelleen sulkemalla Frank App ja avaamalla se uudelleen.
– Siirryt ostolomakkeelle — täytä lomake ja maksa
– Siirry takaisin Frank Appiin – Näet ISIC-numerosi opiskelijakorttinäkymässä viivakoodi-ikonia painamalla

Tarkempia tietoja löydät ISICin sivuilta.