JAMKO pitää opiskelijoiden puolta eduskuntavaaleissa

in English

JAMKO on osallistuu aktiivisesti Opiskelijakuntien liitto SAMOKin ja Suomen ylioppilaskuntien liitto SYLin Opiskelijat pois köyhyysrajalta – eduskuntavaalikampanjaan. Korkeakouluopiskelijoiden kärkitavoitteena on että, eduskuntavaalien jälkeen opintotukeen tulee 100 euron tasokorotus. Ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnille elintärkeää olisi saada myös julkista rahoitusta turvaamaan niiden lakisääteisiä tehtäviä.

“On tärkeää olla mukana yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, jotta opiskelijoiden tilanne näkyisi myös valtakunnan päätöksenteossa. Keskimääräinen opiskelija elää köyhyysrajan alapuolella vaikka he nostavat täyden opintolainan tai käyvät opintojen ohella töissä. Opiskelijat joutuvat enenevissä määrin turvautumaan ruoka-apuun ja opiskelijoiden hätä näkyy Pelastusarmeijan ja SPR:n ruoka-avussa,” sanoo JAMKOn hallituksen puheenjohtaja Lauri Kujala.

Tiistaina 14.3. seuraamme yhdessä SAMOKin ja SYLin järjestämän korkeakouluopiskelijoiden vaalipaneelin striimiä klo 9.30-11.00 JAMKO Caféssa. Tarjoamme osallistujille aamukahvia ja #poisköyhyysrajalta-kampanjan haalarimerkkejä.

JAMKO järjestää korkeakouluopiskelijoiden eduskuntavaalitavoitteita korostavan “Inflaatio syö – opiskelija ei!” -tempauksen 15.3. klo 10.30 alkaen. Tuolloin Jamkin opiskelijoille jaetaan makaronia ja Juveneksen leipomaa ja lahjoittamaa leipää turvaamaan loppukuun tilannetta. Jaettavaa on rajallinen määrä, joten suosittelemme saapumaan ajoissa. Tempaus järjestetään tasan viikkoa ennen eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen alkamista Jamkin pääkampuksella F – ovien edessä, eli tulevan ennakkoäänestyspaikan läheisyydessä. Tällä tavoin opiskelijoita kannustetaan myös vaikuttamaan vallitsevaan tilanteeseen itse äänestämällä. Jamkin pääkampuksella voi äänestää ennakkoon 22.3. – 28.3. Katso muut eduskuntavaalien äänestyspaikat 

Lisäksi JAMKO haluaa jakaa opiskelijoille tärkeitä teemoja suoraan eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa. Osallistuu valtakunnalliseen soittokierrokseen, jossa kunkin vaalipiirin opiskelijakunnat kontaktoivat alueen ehdokkaita ja keskustelevat heidän näkökulmistaan opiskelijoiden asioihin. JAMKO järjestää soittokierrosta keskisuomalaisille eduskuntavaaliehdokkaille Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.

JAMKO valloittaa JYYn kanssa vaalikadun 27.3. klo 14.00 alkaen, jolloin molempien opiskelijajärjestöjen toimijat jalkautuvat Jyväskylän kävelykadulle keskustelemaan opiskelijoiden yhteisistä tavoitteista ja näkökulmista eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa. Tärkeitä teemoja, mihin opiskelijat pyrkivät vaikuttamaan ovat esimerkiksi opintotuen tasokorotus, maksullisen tutkintoon johtavan koulutuksen vastustaminen ja opintolainojen korkokatto. JAMKO toivottaa kaikki Jamkin opiskelijat tervetulleeksi mukaan näyttämään, että opiskelijat ovat suuri ja merkittävä joukko, joka tulee huomioida vaaleissa! JAMKO järjestää yhteiskulkueet sekä pääkampukselta että Dynamolta klo 13.30 alkaen. Asukoodi on tietenkin haalarit!

Varsinainen äänestyspäivä on 2.4.2023. Tämän jälkeen opiskelijaliikkeelle on tärkeää pitää teemoja esillä edelleen, jotta opiskelijoiden tavoitteet päätyvät myös uuteen hallitusohjelmaan.

Lisätietoa

Hallituksen puheenjohtaja Lauri Kujala, lauri.kujala@jamko.fi

Seuraava artikkeli

Tule mukaan JAMKOn kuvauksiin!

Selaa kaikkia ajankohtaisia

Ajankohtaista