Leijonan Luonnetta

 

Being brave is putting a pikachu costume to a party

Rohkeutta on käyttää pikachu asua juhlissa.

Ensimmäinen kuukausi vuodesta kulunut ja aika vieriähtäny ihan ohi silmien tajuten, että on helmikuu. Tullut vastaan monenlaista ja erilaista. Mitä tämä kaikki on vaatinut, että tähän on päätynyt? Oma vastaus on “Leijonan luonnetta”. Monesti jaksanut selittää, että JAMKOn hallitukseenkin tupsahdin ihan sattumalta ja vahingossa, mutta kyllä siinä oli jotain tekemistä tuolla luonteellakin.

Mitä tarkoitan leijonan luonteella? Rohkeutta, itseluottamusta ja uskallusta. Näistä asioista tässä tekstissä aijon painostaa tuohon rohkeuteen. Miksi? Koska loppujen lopuksi se on yksi isoimmista päätöstekijöistä, kuten sen vastakohta, pelko.

Rohkeuden määritelmä on “Henkilö tai eläin, jolla on uskallusta tehdä jokin asia pelosta huolimatta”. Rohkeus tulee monessa muodossa ja sitä voi vaatia moni asia. Rohkeus on myös hyvin henkilökohtaista, joillekkin liittyminen isompiin tapahtumiin voi vaatia enemmän rohkeutta kuin mennä laulamaan karokea tai tunnustaa ihastukselleen, toisille taas toisinpäin. Mutta voin taata sen, että jos riittää uskallusta ja rohkeutta tehdä jokin asia, siitä yleensä seuraa jotain hyvää ja kaunista ja sen jälkeen hetken voi olla kuningas. Itsehän haalin mielelläni haasteita, mutta auta armias jos pitäisi karakoea laulaa tai katsoa naista silmiin kertoakseen se, että tykkään susta niin että halkeen, mielummin kuolisin.

Täten aina patistan kaikkia hieman rohkaistumaan ja tekemään jotain, mitä ovat harkinneet jo hetken. Tietyllä tavalla täytät sen tyhjän huoneen jossa istut. Vaikka mikään ei palaisikaan sen jälkeen ennalleen, yleensä siitä seuraa jotain positiivista ja hyvää, oli kyse sitten vaikka ryhmäytymisestä, uusiin ihmisiin tutustumisesta tai tutoriks ryhtymisestä.

Rohkeutta voi toki konsultoida läheisen kanssa ja kysyä, onko seuraava askel välttämättä hyvä asia? Mutta hyvin usein rohkeus rinnastetaan hulluuteen, tyhmyyteen, jopa liiallisen ja turhan työn haalimiseen. Näitä ei kannata aina kuunnella, loppupeleissä päätös on aina yksinomaan ihmisellä itsellään. Jos ynnäisin joka kerran kun itse olen saanut moista kuulla, diagnoosina olisi seinähulluus ja hoitona pakkopaita. “Hullu sä oot jos tommosen narun varassa meinasit vaan pudota” -Kaveri toiselle, kun toinen mietti hyppäisikö benjiä.

Huonona puolena rohkeus voi nostattaa itsetuntoa ehkä joskus liikaakiin, kun alkaa huomaamaan mihin kaikkeen ihminen on kykenevä. Kuninkuus ja huomio alkaa viedä voiton, joten pitää muistaa pitää itsensä kurissa ja olla rohkea vain silloin kun hetki sitä vaatii. Ota myös rennosti ja älä anna pissin nousta hattuun. Huomiosta pitää nauttia, mutta älä kerro sitä muille.

Miten sitten pelko peittää rohkeutta? Pelko johtuu tietämättömyydestä ja tulevaisuudesta, kun taas rohkeus viittaa nykyhetkeen. Ilman pelkoa ei olisi rohkeutta. Jokainen ihminen pelkää tulevaisuutta ja mitä seurauksia rohkeus voi tuoda, jolloin pelko pidättää ihmistä. Rohkeus vaatii aina pienen ponnistuksen tuosta pelon tuottamasta kuopasta ja jos jokin ei menekkään niinkuin haluaa, se asia kohdataan sitten taas uudella rohkeudella. Ei pelätä tuota tulevaa mörköä, eihän? Eihän se tuskin edes tule.

Kyllä, olen horoskoopiltani leijona.

Lainaten vielä lausetta yhestä kaikkien aikojen elokuvasta

Simba, olen rohkea vain kun on pakko olla. Olla rohkea ei ole sama kuin etsiä vaaraa.” -Mufasa

Olkaa rohkeita.

Timo Varakas/JAMKO International Club

No previous

No next

Browse all blogs

Blogs