YTHS

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille. Tälle sivulle on kerätty tärkeimpiä tietoja sekä hyödyllisiä linkkejä YTHS:n liittyen.

YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka ovat maksaneet terveydenhoitomaksun, ja jotka suorittavat:

• ammattikorkeakoulututkintoa tai ylempää ammattikorkeakoulututkintoa
• alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat tai tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Voit käyttää YTHS:n terveydenhoitopalveluja syyslukukaudella 2021, mikäli olet perustutkintoa suorittava korkeakouluopiskelija ja olet maksanut korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun
Kelalle.

YTHS

YTHS:n kotisivuilta löydät tietoa mm. palveluihin, palvelupisteisiin liittyen sekä ohjeet ajanvaraukseen.

yths:n kotisivut

YTHS 2021-sivuilta löydät tietoa AMK-laajennukseen liittyen. Tältä sivulta löydät myös tietoa palveluista sekä esimerkiksi usein kysyttyjä kysymyksiä.

yths 2021

YTHS:n terveystietopankkiin on koottu laaja valikoima artikkeleita liittyen opiskelijan terveyteen, sairauksiin, mielenterveyteen ja suunterveyteen.

yths:n terveystietopankki

 

Kela

Kelan ja YTHS:n sivuilta löydät tietoa terveydenhoitomaksun maksamisesta ja sen aikataulusta. Sivuilta löytyy ohjeet myös asiointipalvelussa asioimiseen ja terveydenhoitomaksun maksamiseen.

korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

näin maksat korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksun

Yths: maksut ja laskutus

YTHS:n palvelut

  • Perusterveydenhuollon palvelut
  • Suun terveydenhuolto
  • Terveystarkastukset
  • Mielenterveyspalvelut
  • Seksuaaliterveyden edistäminen
  • Laboratorio- ja kuvantamistutkimukset
  • Rokotukset
  • Etäpalvelut

YTHS:n lääkäri voi myös kirjoittaa lähetteen erikoissairaanhoitoon hakeutumista varten. YTHS:n henkilökunta opastaa aina opiskelijan tarvittavien palveluiden pariin.

YTHS:n kanssa voit asioida myös verkossa ja etänä. Self on opiskelijan oma verkkopalvelu, jonka kautta voit muun muassa ylläpitää yhteystietojasi, hallinnoida ajanvarauksia ja täyttää esitietolomakkeita, keskustella chatissa tai saapua etävastaanotolle. Lue lisää Selfistä osoitteessa yths.fi/self-info ja kirjaudu sen käyttäjäksi heti lukuvuoden alussa.

lisätietoja yths:n palveluista

Terveydenhoitomaksu

Jokainen perustutkintoa suorittava ja läsnäolevaksi ilmoittautunut opiskelija maksaa lukukausittain terveydenhoitomaksun. Terveydenhoitomaksun keräämisestä vastaa Kela. Maksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle sekä kevät- että syyslukukaudelta eli 2 kertaa vuodessa.

Terveydenhoitomaksu maksetaan Kelan asiointipalvelun kautta.

lisätietoja kelan verkkosivuilla

Terveydenhoitomaksujen eräpäivät

Kevät 2021

31.1.2021 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet: 31.1.2021

31.1.2021 jälkeen läsnäolevaksi ilmoittautuneet: 31.7.2021

Syksy 2021

30.9.2021 mennessä läsnäolevaksi ilmoittautuneet: 30.9.2021

30.9.2021 jälkeen läsnäolevaksi ilmoittautuneet: 31.12.2021

Lisätietoja

Jos sinulla on kysyttävää opiskelijoiden terveydenhuoltoon liittyen, ota yhteyttä: edunvalvonta@jamko.fi. 

YTHS:n esittelyvideo uusille opiskelijoille